به گزارش هفت چشمه، به نقل از مديکال اکسپرس، افراد اغلب با افزايش سن بيمارتر ميشوند، اما تحقيقات جديد جيل مک وين از دانشگاه آکسفورد و همکارانش نشان ميدهد تاثير ژنهاي فرد بر خطر بيماري آنها با افزايش سن کاهش مييابد. محققان يافتههاي جديد خود را در ۲۶ آگوست در مجله PLOS Genetics منتشر کردند.
ژنهايي که ما از والدين خود به ارث بردهايم تقريبا بر خطر همه بيماريها از سرطان گرفته تا بيماري قلبي و اختلالات خود ايمني تاثير ميگذارد. با استفاده از فناوريهاي ژنومي جديد، دانشمندان ميتوانند از ژنوم يک فرد براي پيش بيني خطر بيماري در آينده استفاده کنند. با اين حال کارهاي اخير نشان داده است که قدرت پيش بيني ژنتيکي افراد ميتواند به سن، جنس و قوميت او بستگي داشته باشد.
در مطالعه جديد تيم مک وين بررسي کرد که آيا خطر ابتلا به بيماري ناشي از حمل ژنهاي خاص با افزايش سن تغيير ميکند يا خير. به عبارت ديگر آنها ميخواستند بدانند آيا پنجرههايي وجود دارد که در آن افراد بيشتر يا کمتر به بيماريهاي مرتبط با ژنتيک مبتلا ميشوند يا خير. آنها از دادههاي ژنومي ۵۰۰۰۰۰ نفر در بانک زيستي انگلستان استفاده کردند تا دريابند ژنتيک آنها چگونه بر خطر ابتلا به ۲۴ بيماري شايع تاثير ميگذارد. در حالي که بيماريهاي مختلف الگوهاي خطر متفاوتي داشتند، محققان نشان دادند که خطر ژنتيکي فرد در اوايل زندگي بيشتر است و سپس در بسياري از بيماريها از جمله فشار خون بالا، سرطان پوست و تيروئيدهاي کم کار کاهش مييابد.
در حال حاضر دلايلي که باعث کاهش خطر ژنهاي فرد با افزايش سن ميشود، مشخص نيست. محققان گمان ميکنند ممکن است فرآيندهاي ناشناختهاي در کار وجود داشته باشد، چنين تعاملي بين ژنهاي فرد و محيط او منجر به بيماري ميشود. درک بهتر نحوه تاثير سن بر خطر ابتلا به بيماري در ارتباط با ژنهاي افراد ممکن است به محققان کمک کند تا پيش بينيهاي دقيقتري در مورد اينکه آيا فرد در نهايت با آن عارضه بيمار ميشود، انجام دهند.
مک وين ميافزايد: کار ما نشان ميدهد که نحوه تاثير ژنتيک بر خطر ابتلا به بيماري در طول زندگي تغيير ميکند. براي بسياري از بيماريها عوامل ژنتيکي در تعيين اينکه آيا شما در اوايل زندگي به بيماري مبتلا ميشويد، در حالي که سن شما افزايش مييابد، بسيار مهم هستند.
انتهاي پيام/570ه